Időpontfoglalás

Arcplasztika

Arcplasztika

Az arcplasztika lényege

Az életkor előre haladtával az ember teste fokozatosan átalakul, megöregszik, és ez a változás elsőként az arcon lesz látható. Sok esetben még az arckezelések, masszázsok, és drága kozmetikai krémek használata lassítja ezt a folyamatot, de eljön az az idő, mikor már azok sem segítenek. A másik ok, kortól függetlenül, ami miatt kialakulhat a petyhüdt, lógó bőr, az a hosszú éveken át tartó, nem megfelelő életvitel folytatása. Ide tartozik a cigarettázás, túlzott napozás és éjszakázás, amik mind a bőr kollagén és víztartalmát csökkentik. Ennek következtében az arcbőr kezdi elveszteni tartását, ruganyosságát és egyre mélyülő ráncok jelennek meg rajta. Ennek a kiküszöbölésére nyújt megoldást az arcplasztika. Ez egy olyan esztétikai műtét, ami bár a száj körüli kisebb ráncokra, a szem alatti táskákra nem jelent megoldást, de az arc, implantátumok nélküli visszafiatalításának, feszesebbé tételének egyik leglátványosabb módja.

Az arcplasztika és egyéb kiegészítő eljárások

Megoldásként az arcplasztika azoknak ajánlott művelet, akiknek bőre az idő múlásával megereszkedett, és már nem elegendő az arc csak bizonyos részeit kezelni, például ráncfelvarrással. A laza bőr az arc és a nyak területén megfelelően korrigálható műtét segítségével, de jó szívvel, csak a 40. életévét betöltött személyek részére végzik el ezt a típusú műtéti beavatkozást. Az arcplasztika hatását fokozni lehet a nyakplasztika mellett egyéb, kiegészítő eljárásokkal, mint például ránc- és ajak feltöltés, szemöldökemelés, botox kezelés és lézeres arcfelújítás.

Az arcplasztika menete

A beavatkozást néhány vizsgálat előzi meg, melyek a páciens biztonságát szolgálják. Abban az esetben, ha az illető dohányzik, azt a műtét előtti minimum 1 hétben fel kell függeszteni, a beavatkozás utáni gyors regenerálódás érdekében. Maga a műtét körülbelül 2-3 órán át tart, ami időtartamra helyi érzéstelenítést vagy altatást kérhet a páciens. A klinikai kezelés időtartama 1 éjszakát vesz igénybe. Fejpánt viselése az arcplasztika utáni 10-14. napig kötelező és általában 1 hét eltelte után jelentkezhet a páciens varratszedésre.