Időpontfoglalás

Hasplasztika

Hasplasztika

A hasplasztika lényege

Egyik közismert plasztikai sebészeti ágazat a hasplasztika, mely bizonyos estekben kombinált műtéti beavatkozásnak tekinthető. Ezt a módszert akkor választják, ha a hasi területen a zsírfelesleg zsírleszívással történő eltávolítása nem jelent teljes körű megoldást. Ennek oka, hogy olyan plusz bőrfelesleggel is rendelkezik az adott személy, mely eltávolítása is szükségessé válik a kívánt végeredmény eléréséhez. Vagyis, egyszerre történik meg a felesleges zsírréteg és a bőr eltávolítása, valamint lehetőség van a meggyengült hasizom erősítésére is.
Azok a páciensek, akik a hasplasztika mellett döntenek, sok esetben nagyarányú, drasztikus fogyáson mentek keresztül az elmúlt időszakban és a bőrük nem tudta megfelelően követni a test változásait. Vagy hölgyek esetében, terhesség közben a has bőre annyira megnyúlt és megereszkedett, ami már zavaróvá vált számukra. Erre nyújt megoldást ez a módszer, ami a felesleges szövetek eltávolításával feszesíti a bőrt, korrigálja a meggyengült hasi izmokat és a végeredmény egy esztétikus, lapos has lesz.

A hasplasztika folyamata

Mint minden egyéb plasztikai műtét esetében, ennél is szükséges néhány beavatkozás előtti vizsgálatot elvégezni. A hasplasztika körülbelül 2-3 órát vesz igénybe, miközben a páciens epidurális érzéstelenítést kap, vagy elaltatják. Műtét után, 1-4 napig egy csövet hagynak beültetve, mely segíti a váladékozás esetén a folyadék testből való eltávolítását. A hasplasztika után 4 nap múlva a páciens hazatérhet és 2-3 hét elteltével kell csak újra megjelennie varratszedés céljából. Ezt követően még 3-6 hétig kell kompressziós ruhát vagy haskötőt viselni, illetve sportolástól és más, fizikai megerőltetéstől tartózkodnia szükséges. A vágás okozta heg általában a fehérnemű vonala alatt található, így fürdőruhaszezonban is nyugodt szívvel merészkedhet ki a strandra, és feszes hassal, bátran felvállalhatja esztétikus küllemét.