Időpontfoglalás

Cikkek

Szerethetőbbé válhatunk plasztikai beavatkozás által?

2015-04-20

Vajon mik azok az okok, amik miatt úgy a hölgyek, mint a férfiak plasztikai sebészhez fordulnak segítségért?

Minden esetben valamilyen testi deformitás tehet arról, hogy a plasztikai klinikák páciensei valamilyen beavatkozás részesévé szeretnének válni, miáltal magabiztosságuk és elégedettségük növelésében reménykednek. Ez a testi hiba velük lehet már születésük óta, mely mindig megkeserítette az életüket, nehezítette az egyes társaságokba való beilleszkedésüket és nehezen néznek tükörbe a látvány miatt. Netán egy baleset vagy nők esetében a szülés okozta elváltozások zavarják a pácienseket annyira, hogy legjobb megoldással csak a plasztikai beavatkozások szolgálnak. Bármi is legyen az ok, az biztos, hogy minden testi hibára van megoldás, ami tartósan hoz megnyugvást a kliensek számára.

Nem régiben végeztek el egy kutatást, mely lényege az volt, hogy arcon és nyakon végzett plasztikai műtéteken átesett hölgyek fotóit mutatták meg 173 embernek és kikérték a véleményüket nyolc jellemvonást tartva szem előtt. Ezek között szerepelt a bizalom, a szimpátia, a szociális készség és a nőiesség kérdése is. A kutatás során a beavatkozások előtt és után is készült kép a páciensekről, de a megkérdezettek elé mindig csak az egyik kép került, így összehasonlítási alap nélkül mondták el a véleményüket és pontozták a látottakat. A többség szerint a szépészeti műtétek után készült képek jobb benyomást keltettek bennük, bár sokszor azt sem tudták, hogy a műtét előtti vagy utáni állapotot látják a fotón. A megkérdezettek jelentős része szimpatikusabbnak és nőiesebbnek tartotta a hölgyeket azokon a képeken, ahol már átestek a beavatkozáson és magabiztosságot sugároztak magukból. Bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy néhány hölgy esetében azokra a fotókra kaptak több pontot, amik még a műtét előtt készültek róluk.

Tanulságként azt lehet levonni, hogy bár elégedettebbé tesz a szépészeti beavatkozás, hiszen a kívánt külső érhető el általuk, nem biztos, hogy minden esetben a plasztikai sebészek segítségét kell kérni. Hiszen a külvilág nem biztos, hogy ugyanazt látja, ha ránk néz, mint amit mi látunk a tükörben, és ami számunkra zavaró jellemvonásnak számít, a környezetünk szerint az a szexepilünk, mely különlegessé tesz minket.