Időpontfoglalás

Cikkek

A Hialuronsav áldásos hatásai

2015-05-04

Ezt a manapság egyre közismertebb anyagot magyar tudósok munkájának köszönhetjük, melyet nem csak az ortopédia, a szemsebészet területén, hanem a bőrápolás és a szépészeti plasztikai beavatkozás során is alkalmazzák a szakemberek.

A hialuronsav bejutva a szervezetbe vízmegkötő funkcióját lát el, de az ízületeknél kenőanyagként síkosító hatást fejt ki, mely tulajdonsága miatt nem csak készítményekhez adagolják alapanyagként, hanem közvetlen módon használják fel. Egyik gyakori felhasználási mód szokott lenni, hogy ízületi problémák esetén befecskendezik az ízületi résbe, így akadályozva meg a porcok további kopását és a fájdalom kialakulását. Ha viszont a szépségiparban és a plasztikai beavatkozások során alkalmazzák a hialuronsavat, akkor kitűnő megoldásnak bizonyul ráncfeltöltés és az arc térfogati feltöltése során. Azáltal, hogy rohamos mértékben fejlődik a nem műtéttel elérhető arcfiatalítás, a hialuronsav alapanyagú töltőanyagok minősége egyre javul és fejlődik, valamint a továbbfejlesztett változatainak felhasználása már nem áll meg a ráncfeltöltésnél. Ezen anyagokat használják a plasztikai klinikákon az arc formájának változtatásához és térfogatnöveléséhez is.

A hialuronsavas ráncfeltöltés mindazoknak ajánlott, akik számára zavaróak a rajtuk megjelenő redők vagy éppen az arcuk kontúrján szeretnének változtatni műtét és fájdalom nélkül.  A hialuronsavas ráncfeltöltést az arc számos részén lehet használni, mint például a szemöldökök közötti részen, a homlokon és az orrszáj és szájzug közötti területen is. De, ha a nevetőráncok vagy a száj körüli redők ellen szeretne valaki megoldást kérni, akkor a hialuronsav azokra is jó választás lehet.  Sokan teltebb ajkakra vágynak vagy szeretnék arcukon levő hegeket eltűntetni, amik néhány tűszúrás által nem jelentenek többé problémákat.

Azáltal, hogy a hialuronsav nem állati eredetű, a mai napig minden országban nagy biztonsággal alkalmazzák a plasztikai klinikákon. Valamint, későbbi allergiás reakciótól vagy fertőzéstől sem kell tartani, a hialuronsavas ráncfeltöltés teljesen veszélytelen beavatkozás. A beavatkozás során az adalékmentes hialuronsav bejut a szervezetbe, olyan formában, mint amilyenben egyébként is megtalálható benne és pótolva a hiányt kisimulnak a ráncok az arcon. A kezelést követően nem kell szövődményekkel és mellékhatásokkal számolni, teljesen biztonságos és jó ideig nem kel aggódni, a fiatalos, üde és feszes bőr garancia.