Időpontfoglalás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

A mellfelvarrás előnyei

A mellplasztika módszerei közé tartozik a mellfelvarrás, melyet első sorban azok a hölgyek vesznek igénybe, akik már átélték a terhesség és szoptatás örömeit, esetleg nagymértékű fogyáson vannak túl, vagy a természetes öregedés során történt meg a mellek megereszkedése, formájuk és tapintásuk megváltozása. Ennek oka a bőr és a kötőszövetek feszességének csökkenése, ami olyan külső változást okoz egy nő testén, melyeket szégyell, és igyekszik minél inkább eltakarni. Erre jelent megoldás a mellfelvarrás, ami visszaadja a női mellek fiatalos formáját, feszességét és tömörségét, így lesz újra szép és mutatós a dekoltázs.

A mellfelvarrás lefolyása

Több, jól bevált technikát lehet alkalmazni mellfelvarrás során, és ezek közül a legmegfelelőbb meghatározása az utolsó konzultáción történik. Választási lehetőségek közé tartozik az a módszer, mikor csak a bimbóudvar szélén történik a bemetszés, a második lehetőség az úgy nevezett vertikális mellfelvarrás. Az utolsó módszer, amivel a beavatkozás elvégezhető a „fordított T” típusú heggel járó műtét. A sebésszel együtt kiválasztható az is, hogy a műtét 1,5, maximum 2,5 órás időtartamára altatást, helyi vagy epidurális érzéstelenítést szeretne kérni. Az implantátumot nem alkalmazó beavatkozást követően, még egy éjszakára kell a kórházban vagy a klinikán tartózkodni, és 2-3 hét elteltével történik meg a varratszedés. A gyógyulás időjére sportmelltartó viselete kötelező és körülbelül 6 héten át tartózkodni kell a sportolástól és egyéb fizikailag megerőltető tevékenységek végzésétől.
Sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy bár a beavatkozást követően a mellek formája és külleme esztétikusabbá válik, de a műtéti metszéseknek alig észrevehető, halvány nyomai maradnak. Illetve azzal is számolni kell, hogy a mellfelvarrás hatása tartós, de újabb szoptatás vagy nagyarányú fogyást követően ismét lógás tapasztalható a melleken.