Időpontfoglalás

Zsírleszívás

Zsírleszívás

A zsírleszívás módszere

A zsírleszívás évtizedek óta ismert fogalmát mára sok helyen felváltották az alakformálás vagy a testszobrászat kifejezések, de ettől még mindig ugyanarról a módszerről van szó.
Kezelés célja bizonyos testtájakon lerakódott helyi zsírfelesleg csökkentése vagy eltüntetése. Sok esetben a páciens fogyókúra utáni időszakban keresi fel a plasztikai sebész rendelőjét, mert bár egy jól megtervezett és kivitelezett, mozgással egybekötött diétán van túl, bizonyos területekről így sem volt képes leadni a többletsúlyt. Általában ez a probléma genetikai vagy hormonális okokra vezethető vissza, mégis a még mindig jelen levő zsírpárnák zavaróan hatnak a nőkre. Ezért, megoldásért a plasztikai sebészt keresik fel, remélve, hogy végre elérik a hőn áhított karcsúbb és esztétikusabb megjelenést.
A zsírleszívás főleg a hasi és deréktáji zónában, a csípő, a fenék, illetve comb és a térd területén elvégzendő plasztikai műtét, de lehetőség van az arc, a nyak és a toka, valamint a boka alakítására is.

A zsírleszívás menete és hatásai

A beavatkozás előtt kötelező több vizsgálaton is részt venni, mint például az EKG vagy a mellkasröntgen. Ezáltal minden szükséges információ birtokába jut a plasztikai sebész, hogy a zsírleszívás biztonságos és kockázatmentes műveletként legyen végrehajtva. Beavatkozás során a páciens lehet altatásban, kaphat helyi vagy epidurális érzéstelenítést is.
Műtét folyamán kis metszést ejtenek az adott területen, mely után alig észrevehető, halvány és rejtett heg marad csak. Ezután vácuumot használva történik meg a zsírfelesleg eltüntetése, mely testtájanként általában 20-30 percet vesz igénybe. Műtét után 1 éjszakás bennfekvéssel kell terveznie a páciensnek, amíg megfigyelés alatt tartják. A varratszedés 1 hét múlva történik, és még körülbelül 5-6 hétig szükséges az úgynevezett kompressziós ruha viselése. Ez idő alatt tartózkodni kell például a sporttevékenységek végzésétől.
Zsírleszívás után számot tevő testsúly csökkenés nem várható, de a test arányai megváltoznak, a ruhaméret csökken és esztétikusabb, karcsúbb alak lesz a végeredmény.